Locul I pentru România la Olimpiada Internațională de Limba germană 2022 / Este prima medalie de aur obținută vreodată de țara noastră la această competiție

8 august 2022  |  06:30  |  👁 328 Vizualizari


România a obținut locul I cu medalie de aur la Olimpiada Internațională de Limba germană, organizată recent în Hamburg, Germania. Este vorba despre premiul câștigat cu 100 de puncte din 100 de către eleva Teodora Smîntacă – Strugariu din Bacău, pentru nivelul de limbă B2, cel mai înalt atins în competiție, după cum anunță ministrul Sorin Cîmpeanu pe pagina sa de Facebook.

Este prima medalie de aur obținută de țara noastră la această olimpiadă la care se acordă premii ca la concursurile sportive: un singur loc I, un singur loc II, un singur loc III, potrivit postării oficialului. Teodora, de la Colegiul Național “Vasile Alecsandri” din Bacău, a participat alături de Matei Florescu de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu” din București. Cei doi sunt în clasa a X-a și au fost pregătiți și însoțiți în Germania de profesoara Silvia Socolescu de la Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Cîmpeanu i-a felicitat în postare pe concurenți pentru “performanța extraordinară” la această “competiție extrem de puternică”: “Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu! Este o mare bucurie sa pot felicita lotul olimpic al României pentru performanta obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor si părinților!”.

Potrivit site-ului oficial al Olimpiadei Internaționale de Limba germană, circa 140 de elevi din 70 de țări au fost așteptați la concursul desfășurat anul acesta în orașul german Hamburg, în format fizic, în perioada 25 iulie – 5 august. În principiu, la internațională participă elevi care au trecut de naționala de limba germană, calificați pentru nivelurile de limbă A2, B1 și B2, cu vârste între 14 și 17 ani.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.