Liviu Dragnea TRAGE ‘ULTIMUL CARTUŞ’ la CAB privind eliberarea din penitenciar – Instanţa va stabili DEFINITIV dacă acesta execută pedeapsa integral

20 august 2020  |  05:23  |  👁 258 Vizualizari


Curtea de Apel Bucureşti ia, joi,  în discuţie contestaţia lui Liviu Dragnea împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, din luna iunie, prin care instanţa a respins contestaţia fostului lider a PSD la executarea în regim de detenţie a pedepsei din dosarul DGASPC.

La termenul de joi al procesului instanţa ar putea asculta argumentele apărării lui Dragnea dar şi pe cele ale procurorului DNA iar apoi poate rămâne în pronunţare privind decizia finală.

Mai precis, decizia privind această contestaţie la executare va fi una definitivă şi ea va stabili cu claritate dacă Dragnea va executa în penitenciar integral pedeapsa de trei ani şi şase luni primită în 27 iunie 2019 pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul privind angajări fictive la DGASPC Teleorman.

Concret, la începutul anului 2020 apărarea lui Liviu Dragnea a introdus atât la instanţa supremă cât şi la Tribunalul Bucureşti contestaţie la executarea pedepsei privative de libertate.

Dosarul format la Tribunalul Bucureşti a fost declinat din motive de competenţă la instanţa supremă care era deja investită cu o acţiune similară.

În consecinţă judecătorii ICCJ au trimis acţiunea declinată înapoi la Tribunalul Bucureşti care finalmente a stabilit că Liviu Dragnea trebuie să rămână închis la penitenciarul Rahova.

Decizia respectivă a fost atacat de apărătorii lui Dragnea iar contestaţia lor la decizia din iunie 2020 se judecă joi.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.