Program gratuit de testare a hepatitelor lansat în orașul Mizil

18 iulie 2022  |  06:42  |  👁 249 Vizualizari


 

Lansarea campaniei de testare în orașul Mizil  este găzduită de Primaria orașului, autoritatea publică locală înțelegând importanța și unicitatea acestei acțiuni, oferind sprijinul lor în activitățile de sănătate publică destinate locuitorilor orașului.

„ANALIZE GRATUITE PENTRU DIAGNOSTICAREA HEPATITEI PENTRU PERSOANELE VULNERABILE DIN ORAŞUL MIZIL

ZIUA MONDIALĂ DE LUPTĂ ÎMPOTRIVA HEPATITEI, sărbătorită în fiecare an pe 28 iulie, este un prilej de a afla informaţii utile despre cauzele, posibilităţile de a preveni sau diagnostica cât mai devreme această boală şi modalităţile cele mai noi de tratament al hepatitei virale, cu scopul de a obţine schimbări pozitive reale.
La nivel mondial, 300 de milioane de persoane trăiesc cu hepatita virală, fără să cunoască acest lucru. Dacă aceste persoane nu sunt diagnosticate şi nu primesc tratamentul potrivit, pot transmite boala, vor continua să sufere şi multe vieţi vor fi pierdute. Depistarea precoce a infecţiei cu virus B sau C şi începerea tratamentului poate opri progresia sau duce chiar la vindecarea bolii. De aceea, în această zi, se face apel la oamenii din întreaga lume să descopere “milioanele lipsă”.
Începând din data de 28 iulie 2022, PRIMĂRIA ORAŞULUI MIZIl, în colaborare cu CABINETUL MEDICAL INDIVIDUAL “DR. ALOMAN SORANA”, se alătură acestui demers la nivel mondial prin organizarea unei campanii de testare gratuită a persoanelor care fac parte din grupurile vulnerabile pentru diagnosticarea pacienţilor cu boli hepatice cronice determinate de infecţiile virale cu virusuri hepatice B/D şi C. Campania se va derula în perioada iulie-noiembrie, în cadrul proiectului LIVE(RO)2-SUD, finanţat din fonduri europene.
TESTAREA PERSOANELOR INTERESATE SE VA DERULA LA SEDIUL PRIMĂRIEI ORAŞULUI MIZIL, ÎN FIECARE ZI DE JOI, ÎNCEPÂND CU DATA DE 28 IULIE 2022, ÎN INTERVALUL ORAR 13.30-16.30. Este obligatorie prezentarea cărţii de identitate/buletinului de identitate (CI/BI) şi comunicarea unui număr de telefon la care persoanele testate pot fi contactate.
CAMPANIA DE TESTARE GRATUITĂ SE ADRESEAZĂ EXCLUSIV PERSOANELOR DIN GRUPURILE VULNERABILE, aşa cum sunt definite în imaginea anexată.
Testele sunt rapide şi rezultatul se obţine în maxim 15 minute. Persoanele identificate ca purtătoare a virusurilor hepatice vor fi investigate, tratate şi urmărite în timp de către Institutul Clinic Fundeni.
Vă aşteptăm să beneficiaţi de această oportunitate.” – anuntul facut pe pagina de facebook a Primariei orașului Mizil. 
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.