Kim Jong-un le interzice femeilor din Coreea de Nord să poarte acelaşi nume cu cel al fiicei lui

14 februarie 2023  |  13:28  |  👁 165 Vizualizari


Media de stat din Coreea de Nord a început să o numească pe Ju-ae, fiica lui Kim Jong-un în vârstă de circa 10 ani, drept fiica „respectată” a lui Kim, în loc de „iubită” sau „preaiubită”, ceea ce ar putea semnala o întărire a profilului acesteia, scrie Agerpres.

Mai mult, potrivit unor surse citate duminică de postul american Radio Free Asia, preluat de Yonhap, autorităţile nord-coreene obligă persoanele care poartă numele de Ju-ae să şi-l schimbe.

Coreea de Nord a interzis în trecut folosirea numelor foştilor şi actualilor lideri – Kim Ir-sen, Kim Jong-il şi Kim Jong-un, a menţionat Radio Free Asia.

În acelaşi timp, Phenianul a dezvăluit marţi o nouă serie de timbre în care apare Ju-ae şi care urmează să fie lansate vineri. Tânăra, care ar avea circa 10 ani şi se crede că este al doilea copil al lui Kim Jong-un, apare pe cinci din cele opt timbre, alături de tatăl ei, în imagini preluate cu prilejul participării lor la testul rachetei balistice intercontinentale Hwasong-17, în noiembrie anul trecut, conform modelelor postate pe site-ul companiei nord-coreene de timbre.

Ju-ae a participat şi săptămâna trecută la parada militară care a marcat 75 de ani de la crearea armatei nord-coreene, alimentând speculaţiile că s-ar pregăti să devină succesoarea lui Kim

Duminică, televiziunea de stat nord-coreeană a difuzat imagini cu un cal alb care i-ar aparţine lui Ju-ae, ceea ce pare a fi o expunere a legitimităţii acesteia ca descendentă a familiei conducătoare. Calul a fost filmat în timpul paradei militare de miercuri.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.