Judecatorul Maya Teodoroiu, deputat PSD Prahova, despre legile justitiei: Opinia politicienilor trebuie sa conteze mai putin. Importanta e opinia magistratilor

7 septembrie 2022  |  07:58  |  👁 288 Vizualizari


In deschiderea lucrarilor Comisiei speciale de astazi, am subliniat urmatoarele:
– cadrul legislativ privind sistemul judiciar din Romania trebuie, de principiu, sa se bucure de stabilitate, ceea ce inseamna ca este de evitat modificarea sa repetata, la intervale scurte de timp.
Parlamentarii Partidului Social Democrat inteleg, insa, si asuma ori sprijina in mod onest si serios, initiativele care sunt menite sa duca la incheierea monitorizarii Romaniei in cadrul MCV si aderarea la spatiul Schengen.

Fiind vorba de cele trei legi esentiale pentru functionarea sistemului judiciar ( organizarea judiciara, statutul judecatorilor si procurorilor, organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii), opinia politicienilor trebuie sa conteze mai putin, esentiala fiind opinia solid argumentata a reprezentantilor magistratilor: CSM, asociatii profesionale ale magistratilor. Asa incat dorim ca opinia lor sa fie auzita in aceasta comisie si, mai ales, inteleasa si insusita in mod adecvat.
Nu in ultimul rand, dezbaterea si adoptarea acestor texte legale trebuie sa aduca o imbunatatire a serviciilor publice oferite de justitie, a accesului cetatenilor la un act de justitie de calitate, iar in acest sens este esentiala adoptarea unor propuneri conjugate, venite atat din partea policy maker-ului, care este Ministerul Justitiei, a membrilor Parlamentului, a reprezentantilor societatii civile. Este important sa ne „grabim incet”, adica sa avem suficient timp pentru dezbateri de substanta si, in final, un cadru legal imbunatatit.

Simona Maya Teodoroiu,
Deputat PSD PRAHOVA

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.