Jack Ma revolutioneaza creditarea IMM-urilor: 290 de mld. de dolari oferiti “in 3 minute”

8 ianuarie 2020  |  13:03  |  👁 146 Vizualizari


Vizionarul antreprenor chinez Jack Ma, fondatorul grupului Alibaba, zguduie din temelii finantarea micilor antreprenori din China prin intermediul bancii sale digitale MYbank, lansata in urma cu 4 ani.

Cu ajutorul datelor accesate in timp real si a sistemelor automatizate de administrare a riscurilor ce analizeaza peste 3.000 de variabile, MYbank, banca digitala fondata de catre Jack Ma si parte a grupului Alibaba, a imprumutat 2 trilioane de yuani (290 de miliarde de dolari) catre 16 milioane de IMM-uri din China in ultimii 4 ani, conform Bloomberg.com
Procesul este unul simplu, antreprenorii aplica pentru un credit direct de pe smartphone, urmand o serie de pasi, iar in cazul in care se califica pentru obtinerea sumei, o primesc instant. Intregul proces dureaza undeva la trei minute si este in totalitate automatizat, nefiind nevoie de o persoana care sa se uite peste datele antreprenorilor si sa isi dea acordul pentru imprumut.

Datorita ultimelor tehnologii inglobate in procesele bancii digitale, aceasta are posibilitatea de a colecta si analiza un volum impresionant de date la o viteza mai mare decat cea intalnita la jucatorii traditionali. Reprezentantii MYbank precizeaza ca rata de acceptare a cererilor depuse de antreprenori este de patru ori mai mare decat in cazul altor institutii financiare, iar costul total al operatiunilor pentru un client ajunge la 3 yuan versus 2.000 de yuan in cazul jucatorilor traditionali.

IMM-urile din China sunt responsabile pentru 60% din produsul intern brut al tarii si pentru angajarea a 80% din cetatenii aflati pe piata muncii.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.