Iulian Dumitrescu, preşedintele CJ Prahova, deranjat de plantările de la Parcul Vest: “Mai lăsaţi-ne cu copacii!”

5 februarie 2023  |  07:39  |  👁 162 Vizualizari


Într-un judeţ care se confruntă cu mari probleme cu poluarea, de la situri contaminate istoric până la depăşiri frecvente ale limitelor de emisii nocive din aer şi munţi de deşeuri aruncaţi necontrolat, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, s-a declarat deranjat de acţiunile de împădurire din Ploieşti, sugerând că firmele care vor să se implice în comunitate ar trebui să găsească şi alte variante de a ajuta, nu doar prin plantări.

Declaraţia a fost făcută în şedinţa de miercuri a CJ Prahova, la dezbaterea bugetului pe 2023 al instituţiei, desfăşurată în Palatul Administrativ, la kilometrul zero al Ploieştiului. Miza discuţiei era legată de dorinţa Consiliului Judeţean de a prelua de la Primărie Parcul Municipal Ploieşti Vest, iar Iulian Dumitrescu s-a arătat deranjat de campaniile de plantare de aici şi chiar i-a apostrofat pe reprezentanţii firmelor care se implică în astfel de acţiuni.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean a sugerat că firmele dornice să ajute ar trebui, în loc să planteze “alandala” la Parcul Vest, să se orienteze spre alte domenii, precum sportul, sănătatea sau educaţia: “Orice firmă care vrea să ajute judeţul, în loc să se ducă să ajute la spital sau în alte părţi, toţi vor să planteze copaci. Unde? La Parcul Vest. Dom’le, mai lăsaţi-ne cu copaci la Parcul Vest! Că-i plantează alandala acolo şi tot aşa arată! Până la urmă, toate firmele astea puternice din judeţul Prahova ar trebui să vadă dacă e nevoie pe zona sportivă, pe zona de sănătate, pe zona de şcoli, nu toată lumea la plantat! O fi nevoie şi de copaci, dar cred că o să ne angajăm să plantăm odată 100 de hectare, să nu mai aud toate firmele de aici că vor toată ziua să planteze copaci”.

Cu aproximativ 24 de ore înainte, Consiliul Judeţean dezbătea raportul privind stadiul de implementare a proiectelor prinse în planul privind calitatea aerului, raport din care reiese că suntem departe de ţintele dorite.

Deputatul Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR Prahova, a reacţionat în urma declaraţiei făcute de Iulian Dumitrescu. “Uitați-vă la nesimţirea şi aroganţa afișate. Și-a pierdut cumpătul pentru că din ce în ce mai mulți ploieșteni se opun distrugerii Parcului Municipal Ploiești Vest. Și a făcut clare intențiile de distrugere, fără loc de îndoială. Omul e pe altă lume, oricum alta decât cea a dorințelor și necesităților ploieștenilor”, a comentat Poliţeanu, care s-a opus public în mai multe rânduri planurilor anunţate CJ privind preluarea Parcului Municipal Vest şi construirea unui complex sportiv.

Sursa:ziarulincomod.ro

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.