Inundaţii devastatoare în Europa de Vest. 165 de persoane au murit în Germania. Zi de doliu naţional în Belgia

20 iulie 2021  |  10:41  |  👁 95 Vizualizari


Europa de vest este în stare de şoc după inundaţiile devastatoare, care au depăşit în intensitate precedentele dezastre naturale. În timp ce numără victimele şi evaluează pagubele naturale, liderii europeni fac apel la acţiune pentru a preveni pe viitor efectele schimbărilor climatice.

Germania este în stare de şoc după inundaţiile devastatoare din ultimele zile, în urma cărora cel puţin 165 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Bilanţul este în curs de actualizare, întrucât multe persoane sunt în continuare date dispărute. Pagubele materiale se ridică la multe miliarde de euro şi magnitudinea dezastrului a inflamat viaţa politică.

Aflaţi la două luni de alegerile generale, rivalii îşi împart acuzaţii privind responsabilitatea pentru dezastru.

Dincolo de politică însă, Ursula von der Leyen, preşedintele executivului de la Bruxelles, atrage atenţia asupra situaţiei de urgenţă climatică în care a ajuns Europa.

Şi în Belgia, 31 de persoane şi-au pierdut viaţa în inundaţiile devastatoare, iar autorităţile au declarat o zi de doliu naţional.

Preşedintele Consiliului European şi ambasadorii de la Bruxelles urmează să omagieze victimele inundaţiilor printr-un moment de reculegere.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.