Inteligența artificială, 5G, dispozitive pliabile, tehnologie de supraveghere, rezoluții 8K și robotică la târgul Consumer Electronic Show, de la Las Vegas

7 ianuarie 2020  |  10:39  |  👁 458 Vizualizari


S-a deschis oficial târgul Consumer Electronic Show, ce are loc în Las Vegas, în perioada 7 – 10 ianuarie, inteligența artificială, 5G, dispozitive pliabile.

CES generează interes pentru gadgeturi printre care se numără roboți și aplicații domestice ale inteligenței artificiale.

Îl cheamă Lovot, a fost creat de o companie japoneza și este deja vedeta târgului CES de la Las Vegas.

Micuțul i-a fermecat pe jurnaliștii care au vizitat expoziția. Lovot este dotată cu inteligentă artificială și recunoaștere facială, așa că știe cine îi este prieten.

Este pentru prima oară când acești roboti se pot cumpăra, chiar dacă deocamdată doar în Japonia și costa 3 mii de dolari.

Și nu sunt singurele variante. Tot la CES a fost prezentat și Qoobo un robot pisică, îmbrăcat în blana și care reacționează la mângâieri.

În materie de televiziune, Samsung va prezenta un ecran fără margini iar LG un model OLED flexibil, de 65 de inch, care coboară în tavan. De asemenea, tehnologia 8K primește un impuls. Aceasta dispune de patru ori mai mulți pixeli decât 4K și de 16 ori mai mari decât ecranele 1080p.

În materie de roboți și AI, Star Labs, divizie a Samsung, prezintă Neon, descris ca un „om artificial”.

Alți roboți sunt meniți să distreze, cum este MarsCat, de la Elephant Robotics din China. MarsCat este un amestec de felină cu robo-câinele Aibo de la Sony, care se poate juca cu jucării, recunoaște vocea proprietarului. Tombot promovează un cățel robot labrador.

LG va prezenta WebOS Auto, un sistem de operare pentru mașinile conectate la internet.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.