Închideți piețele, dar lăsați supermarketurile deschise? Care este logica?

6 noiembrie 2020  |  07:44  |  👁 512 Vizualizari


În atenția Comitetului Județean pentru situații de urgență Prahova, după anunțul premierului de închidere a piețelor: Nu repetați greșelile trecutului!
Un text de Romeo Nan, contributor observatorulph.ro:
Că sunt necesare  măsuri mai eficiente și mai ferme în lupta cu acest virus, cred ca sunt de acord deopotrivă cetățenii și autoritățile. Am dori totuși să nu repetăm greșelile trecutului. Amintesc de una din măsurile din perioada stării de urgență care mai degrabă a creat aglomerări de persoane decât distanțare.
Mă refer la măsura prin care persoanele vârstnice aveau permisiunea de a ieși la cumpărături doar în intervalul 11-13.
Ce mă sperie pe mine este de exemplu declarația premierului Ludovic Orban care spunea citez ” Piața Obor se va închide” argumentând cu faptul că este o piață închisă. Orice om simplu se întreabă care este diferența dintre o piață precum Obor si un raion de legume fructe din oricare supermarket?
De ce nu impunem si urmărim respectarea măsurilor de distanțare? Dacă din zece piețe închidem cinci, nu aglomerăm de fapt pe cele lăsate deschise? Ca să nu mai vorbesc de aspectele discriminatorii ale măsurii.
Acceptăm cu toții că această luptă cu virusul va fi de durată. Ei bine, oamenii trebuie să mănânce în această perioadă. Reducând numărul locațiilor de unde se pot aproviziona, vom avea aceeași oameni la cumpărături în mai puține spații. Deci aglomerație.
Fac apel  la decidenții locali, în responsabilitatea cărora se pare că va fi detalierea măsurilor, să se consulte cu toți factorii implicați pentru ca soluțiile propuse să producă efecte.
Sursa observatorulph
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.