Început cu stângul de Black Friday: 30% dintre cei care au plătit online prin PayU nu au putut efectua plata. Situația a fost remediată

15 noiembrie 2019  |  12:27  |  👁 421 Vizualizari


Primele ore ale dimineții au început cu stângul pe zona de plăți online, informeayă Pay U. Încă de la startul evenimentului (7:30), numărul de tranzacţii pe minut a ajuns la aproximativ 2.000, atingand un numar record in ultimii cinci ani, ceea ce a dus la întârzieri în procesarea plăților sau chiar imposibilitatea de a efectua plata.

După ce la primele ore ale dimineţii, platforma PayU a înregistrat unele disfuncţionalităţi din cauza numărului mare de tranzacţii, începând cu ora 11:00, acestea au fost remediate. „Black Friday e un eveniment de amploare in fiecare an si mereu surprinzator. Toata situatia din online s-a remediat deja de la primele ore ale diminetii. Incurajam toti consumatorii sa aiba in continuare incredere sa cumpere si sa plateasca online”, a declarat Florinel Chis, Presedintele Asociatiei Romane a Magazinelor Online.

„Platforma de plati PayU este 100% functionala si in medie se inregistreaza cu succes peste 700 de plati cu cardul pe minut. Este ziua cu cele mai multe reduceri din an, incurajam clientii sa plateasca online, cea mai simpla si sigura modalitate de plata. Toate comenzile plasate de dimineata au fost inregistrate cu succes si clientii vor primi un nou link pe email prin care vor putea finaliza plata”, a declarat Marius Costin, Country Manager PayU Romania.
Volumul mare de tranzactii a determinat ca timpul de autorizare a unei plati in conexiunile cu banca sa depaseasca cu mult media de 15 secunde. „Pentru a proteja platforma tehnica pe tot parcursul zilei si a permite cat mai multor clienti sa cumpere online in siguranta, pana la primirea autorizarii bancilor, PayU a limitat numarul de plati acceptate la 70% din total. Astfel, 30% dintre clientii care au platit online prin PayU nu au putut efectua plata”, se arată într-un comunicat al companiei.

Clientii care au plasat comenzi si nu au putut sa le plateasca online sunt informati ca nu au pierdut comanda initiala: acestia vor primi pe email un link de plata prin care vor putea sa achite comanda deja plasata. Cum arata primele date de dimineata (interval orar 00:00-08.30): Valoarea totala a volumelor tranzactionate online: 32,31 milioane de lei.

Pana acum s-au realizat 43.636 tranzactii Minutul de aur a fost inregistrat la 07:27 – 1.872 de tranzactii.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi: 738 lei. Ce se cumpara cel mai mult: IT&C – aproximativ 70% din totalul tranzactiilor eTail – aproximativ 16% din totalul tranzactiilor.

Servicii – 9% din totalul tranzactiilor Cum prefera romanii sa cumpere la primele ore ale diminetii: Pana acum romanii au cumparat online in rate in valoare de aproximativ 15 milioane de lei (45% din valoarea totala a tranzactiilor online) 52% din totalul tranzactiilor au fost facute cu un singur click.

Top 3 tari din afara granitelor tarii de unde se cumpara in Romania: Marea Britanie: 2.202 tranzactii, aproximativ 5% din totalul tranzactiilor Ungaria: 1.034 tranzactii, peste 2% din totalul tranzactiilor SUA: 149 de tranzactii, 0.3% din totalul tranzactiilor.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.