Încă un cutremur de 7,5 s-a produs în Turcia astăzi la prânz. Deja sunt peste 1.500 de morți și mii de răniți în Turcia și Siria

6 februarie 2023  |  12:21  |  👁 122 Vizualizari


Încă un cutremur devastator a lovit Turcia luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5. Vine după ce țara a fost deja devastată de cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Până acum s-au înregistrat peste 1.500 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți. Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.
Bilanțul victimelor crește la 1.500

Cel puțin 1.504 de persoane au murit în Turcia și Siria, iar alte câteva mii au fost rănite, arată ultimul bilanț prezentat de CNN. ACTUALIZARE 13.15 Cel puțin 1.388 de persoane au murit în Turcia și Siria, după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 produs luni dimineața în sudul Turciei. În Siria, cel puțin 476 de persoane au murit, dintre care 326 în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de presă de stat siriană, care a raportat, de asemenea, cel puțin 1.042 de răniți. Dintre cei care și-au pierdut viața, cel puțin 139 se aflau în Latakia, a declarat guvernatorul acesteia la televiziunea de stat siriană. Apărarea Civilă a Siriei a raportat, de asemenea, cel puțin 150 de morți și 350 de răniți în zonele controlate de rebeli în nord-vestul Siriei.

Școli închise timp de o săptămână în zonele afectate

Școlile din cele 10 orașe și provincii din Turcia afectate de cutremur vor fi închise timp de o săptămână, a declarat vicepreședintele țării, Fuat Oktay. Cele zece orașe și provincii asunt Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis. Fuat Oktay a mai spus că și zborurile către și dinspre aeroportul din provincia Hatay au fost suspendate, în timp ce aeroporturile din Maraș și Antep sunt, de asemenea, închise zborurilor civile. Gaziantep, orașul cu cei mai mulți morți după cutremur

Seismul a dărâmat clădiri și a produs victime și în Siria și Liban, unde echipele de salvare caută supraviețuitori sub dărâmături.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.