În atenția DNA: Ministrul Economiei joacă alba-neagra cu hotărârile AGA de la Salrom

6 februarie 2023  |  08:38  |  👁 148 Vizualizari


Ministrul Economiei, Florin Spătaru, prin intermediul unui om de încredere din minister, joacă alba neagra cu hotărârile AGA de la Societatea Națională a Sării SA-SALROM doar ca să facă jocurile prietenul său, patronul unei terase de fițe, impus director general la această societate.
Uite privatizare, nu mai e privatizare!

Prin Hotărârea Adunării Generale Ordinare a Acționarilor de la Salrom nr. 15 din 21.11.2022, secretarul general adjunct al Ministerului Economiei, Cristi Sandu, este ales președinte al Consiliului de Administrație. Trebuie precizat că Ministerul Economiei deține 51% din Salrom, iar Fondul Proprietate 49%. Din această postură, înaltul funcționar al Ministerului Economiei, adică Cristi Sandu, modifică o hotărâre a AGA la câteva zile după ce a fost adoptată și ulterior adoptă o altă hătărâre încălcând grosolan o altă hotărâre adoptată anterior.

Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la SALROM, a aprobat prin Hotărârea nr. 1/04.01.2023, ”declanșarea procedurii de selecție a candidaților pentru ocuparea posturilor de membri în Consiliul de administrație al Societății Naționale a Sării S.A”.

Numai că, această hotărâre are o prevedere incredibilă: ”Ministerul Economiei va proceda la fundamentarea și promovarea unui proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului de privatizare al Ministerului Economiei cu includerea cheltuielilor ocazionate de selectarea expertului independent” (vezi documentul în facsimil). Practic, prin intermediul acestei Hotărâri AGOA de la SALROM aflăm că Ministerul Economiei se va privatiza.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.