Imagini pentru istorie: femeile din Iran, prima dată după 40 de ani la un meci de fotbal. Biletele s-au vândut în mai puțin de o oră

11 octombrie 2019  |  13:59  |  👁 91 Vizualizari


Peste 4.000 de iraniencele au urmărit, joi, partida dintre Iran și Cambogia, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022. Iran s-a impus cu scorul de 14-0. A fost pentru prima dată după 40 de ani când femeilor din această țară li s-a permis accesul pe stadion, pentru a urmări o partidă de fotbal.

Potrivit CNN, cele 3.000 de bilete puse în vânzare pentru femei s-au vândut în mai puțin de o oră, iar în ziua partidei au mai fost scoase la vânzare alte 1.100.

Participarea femeilor la un meci de fotbal a fost posibil după ce FIFA a amenințat cu suspendarea țării, din cauza controversatelor restricții pe stadioane. Fanele Iranului au purtat culorile tradiționale roșu, verde și alb. Au fluturat steaguri și au făcut multe fotografii. O parte dintre ele și-au pictat fața în culorile țării.

Femeile au avut interdicție în ultimii patruzeci de ani pe stadioanele din Iran, clericii spunând că femeile trebuie private de atmosfera masculină de la meciurile de fotbal. FIFA a ordonat Iranului să permită accesul femeilor pe stadioane, după ce o tânără, Sahar Khodayari, s-a sinucis, dându-și foc în fața tribunalului, de teamă că va intra în închisoare după ce a încercat să intre pe o arenă.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.