Idealul lui Raed Arafat a fost în România

16 decembrie 2019  |  10:39  |  👁 524 Vizualizari


,,În 1989, termină Facultatea de Medicină de la Cluj un OM pe nume Raed Arafat. În momentele revoluției, Raed Arafat și-a dorit să salveze oameni. Și-a vândut mașina pe care o avea, a cumpărat una mult mai ieftină și cu diferența s-a dus în Germania.

A achizitionat echipamente medicale second hand, dar încă foarte bune, de la Crucia Roșie Germană. S-a întors în Romania, a instalat echipamentele cumparate cu banii lui pe mașina lui.

Așa a devenit primul medic de urgență din Romania care salva oameni din proprie inițiativă. A fost primit la Targu Mureș cu mare căldură.

Când mașina lui gonea prin sate și prin oraș, oamenii spuneau: „O vinit Arafatu'”. Așa numeau oamenii prima mașina de urgență operata de un doctor cu specialitatea ATI, absolvent al Facultății de Medicină de la Cluj”, a scris Sorin Pop pe Facebook.

Proiectul SMURD

 

„Așa s-a născut proiectul SMURD. Astazi, SMURD integrat în Departamentul pentru Situații de Urgență înseamnă milioane de intervenții din cele mai dificile și tensionate în fiecare an.

Cu Pompierii, IGSU, UPU, Ambulanță. Un concept unic, de cel mai ridicat nivel european, conceput, pus pe picioare și dezvoltat de dr. Raed Arafat.

Sunt 30 de ani de când acest om și-a făcut un ideal, aici, în Romania: salvarea vieților celor greu încercați. Multumim, Raed Arafat”, a mai adăugat el.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.