Hidro Prahova a raționalizat apa în mai multe orașe și comune

1 iulie 2022  |  08:31  |  👁 423 Vizualizari


Hidro Prahova a anunțat că raționalizează apa în mai multe localități. Compania de apă și canalizare a Consiliului Județean Prahova a invocat consumul mare pentru activități agricole.

Potrivit unor comunicate ale companiei, a fost impus un program de distribuție a apei în orașul Mizil, precum și în comunele Gura Vadului și Baba Aba (satele Conduratu, Cireșanu și Satu Nou), din cauza nivelului extrem de ridicat al consumului de apă potabilă, care este folosită în continuare și pentru activități agricole.

În acest context, până pe 3 iulie 2022, în localitățile respective, apa va fi oprită numai pe timpul nopții, în scopul refacerii rezervelor disponibile, după următorul program: 𝟮𝟯.𝟬𝟬 – 𝟱.𝟬𝟬.

În comunele Vadu Săpat și Fântânele, tot până pe 3 iulie 2022, apa potabilă va fi furnizată numai în intervalele 6.00-8.00 și 18.00-21.00, cu scopul de a fi folosită exclusiv în gospodăriile din zonele respective.

De asemenea, pentru tot orașul Urlați, apa va fi oprită numai pe parcursul nopții, în intervalul orar 0.00 – 5.30 până pe 3 iulie.

Compania precizează că restricțiile vor putea fi suspendate pe parcursul acestui interval, numai în situația în care vor fi semnalate precipitații suficiente pentru a completa rezervele de apă necesare pentru asigurarea consumului în zonele vizate.

HIDRO PRAHOVA SA precizează că a informat primăriile localităților vizate cu privire la necesitatea introducerii acestor restricții, implicit cu privire la faptul că programul de furnizare a apei potabile reprezintă, în acest context, singura soluție tehnică pentru refacerea resurselor de apă în sistemele de alimentare.
Societatea HIDRO PRAHOVA SA face în continuare apel la toți abonații să folosească apa strict în gospodărie și să renunțe la utilizarea resurselor existente pentru activități agricole și de grădinărit, în scopul evitării unor deficiențe în procesul de distribuție.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.