Au mai ramas cateva saptamani bune de iarna, iar vremea de afara iti afecteaza starea de spirit mai mult ca niciodata?
Stim ce simti. Indiferent cum merg lucrurile in viata ta, frigul si intunericul isi lasa amprenta asupra starii emotionale. Acest lucru poate fi combatut, totusi, cu ajutorul… mancarii!
Nu, nu iti vom sugera sa mananci zilnic comfort food, precum pizza, paste si gogosi, ci sa iti gatesti preparate complexe, nutritive, delicioase si care iti incalzesc tot corpul, din interior spre exterior. Este si cazul acestei supe ideale pentru iarna!
Ingrediente necesare pentru supa marocana Harira:
4 linguri de ulei de masline
o ceapa alba mare
3 morcovi mari
O lingurita de turmeric
1/2 lingurita chimion
O lingurita de pudra harissa sau fulgi de chili
O conserva de rosii maruntite sau sos de rosii
1,2 litri de apa sau supa de legume
O conserva de naut
300 g linte verde
2 linguri de faina
Un ou mare
Sucul de la doua lamai
O legatura de patrunjel
O legatura de coriandru proaspat
Sare si piper
Cum se prepara supa marocana?
Chiar daca lista cu ingrediente pare intimidanta, supa marocana se pregateste foarte usor. Incepe prin a curata si a taia morcovii sub forma de rondele sau cubulete mici. Toaca marunt si ceapa.
Pune uleiul, ceapa si morcovii intr-o oala incapatoare. Lasa-le sa se caleasca impreuna timp de 5-7 minute, apoi pune si condimentele. Adauga turmericul, sarea, chimionul si fulgii de chili sau pudra harissa. Amesteca bine inca 2-3 minute.
In continuare, adauga rosiile tocate marunt sau sosul de rosii, precum si lintea. Toarna deasupra apa sau supa de legume si lasa totul sa fiarba. Cand supa fierbe, adauga lintea si lasa totul la foc mic timp de 25 de minute. Dupa cele 25 de minute, adauga si nautul scurs si clatit cu apa rece.
Separat, intr-un castron, amesteca oul, faina si zeama de lamaie. Fa miscari energice si foloseste un tel, pentru a evita formarea de cocoloase. Adauga peste ele o cana de supa fierbinte, amesteca din nou, apoi toarna totul in oala.
Toaca patrunjelul si coriandrul, apoi adauga-le si pe ele in supa, amestecand usor, apoi oprind focul. Lasa supa sa se raceasca timp de zece minute, apoi serveste-o in boluri adanci. Daca vrei, poti adauga smantana sau mai multa verdeata!
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.