Haier deschide fabrica de frigidere de la Ploiești, o investiție de 70 de milioane de euro

31 ianuarie 2021  |  08:27  |  👁 572 Vizualizari


Haier Tech România, parte a Haier Group, anunță că lucrările pentru prima unitate de producție de frigidere Haier din Europa, la Ploiești, se desfășoară conform graficului. Producția urmează să înceapă la sfârșitul acestei primăveri.

Noua unitate va produce frigidere încorporabile și standard, pentru cele 3 mărci europene ale Haier Europa – Candy, Hoover și Haier, iar investițiile în fabrică se ridică la 70 de milioane de euro. Fabrica va avea o suprafață de 63.000 de mp pe un teren de 130.000 de mp, situată în Parcul Industrial Allianso din Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești. La o capacitate maximă, fabrica va angaja 800 de persoane pentru o producție estimată de 600.000 unități după 2022.

„Suntem bucuroși că am ales orașul Ploiești pentru prima noastră fabrică de producție de frigidere din Uniunea Europeană. Acest proiect va face din România un hub strategic pentru Haier Europa și va juca un rol-cheie în strategia noastră de a ajunge printre primii trei lideri din industrie până în 2023 în Europa. Datorită capacității sale mari de producție, a transferului de tehnologie și caracteristicilor logistice, suntem încrezători că această fabrică este un proiect de primă clasă care evidențiază filozofia noastră distanță zero față de consumatori”, spune Alessia Ianni, Director de Operațiuni Tehnice de Frigidere Haier Europa și Managing Director Haier Tech România. Fabrica va deservi piața europeană și consumatorii europeni datorită proximității.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.