O mâncare sățioasă, aflată undeva între o supă prea bogată și o tocăniță prea zemoasă. Adică un gulaș! Meritul său este că nu are nevoie să fie precedat de vreun antreu și nici urmat de un fel principal. El singur compune o masă delicioasă!
Ingrediente pentru gulaș ca la Arad:
— 500 g de ceapă
— 50 g de untură de porc
— 500 g de piept de vită
— 15 g de boia iute
— o foaie de dafin
— un cățel de usturoi
— 750 ml de apă cu concentrat de legume
— 250 g de cartofi
— 2 ardei
— o jumătate de conservă de roșii în bulion
— cimbru
— piper
— sare
Mod de preparare pentru gulaș ca la Arad:
1. Cepele se curăță de coajă, se spală și se taie în două, apoi în sferturi și se călesc în untură încinsă.
2. Se adaugă carnea tăiată în bucăți, foaia de dafin, usturoiul dat pe răzătoare, boiaua și cimbru, după gust, amestecându-se toate și lăsându-se să se înmoaie.
3. Se toarnă jumătate din supa făcută din apă și concentratul de legume și se lasă totul pe foc, timp de o oră.
4. Separat, se curăță de coajă cartofii, se spală bine și se taie în sferturi, iar ardeii se curăță de semințe și cotoare, se spală și se taie în cuburi. Ardeii și cartofii se pun în cratița cu ceapă, împreună cu supa rămasă, lăsându-se să mai fiarbă o jumătate de oră.
5. Se pun roșiile din conservă (fără suc), se lasă pe foc timp de 5-10 minute, după care se sărează și se piperează, după gust.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.