FRF solicită textul ordinului de ministru cu privire la ponderea de participare a sportivilor români la competiţii, înainte de publicarea în Monitorul Oficial

7 iulie 2022  |  13:16  |  👁 300 Vizualizari


Federaţia Română de Fotbal (FRF) a anunţat, joi, că a luat act de declaraţiile ministrului Eduard Novak cu privire la ponderea de participare a sportivilor români la competiţii, relatează News.ro.

„Federaţia Română de Fotbal solicită textul ordinului de ministru înainte de publicarea în Monitorul Oficial pentru a identifica impactul asupra competiţiilor fotbalistice organizate la nivel naţional. Ulterior, dacă va fi cazul, va cere clarificări suplimentare Ministerului Sportului”, a precizat FRF.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi, la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

„Sportul, prioritate naţională! Pentru a ajuta echipele noastre naţionale, sportivii români trebuie susţinuţi şi prioritizaţi. Mulţumesc federaţiilor pentru consultările în luarea acestei decizii şi multă baftă în implementarea ei!”, a notat Eduard Novak pe Facebook.

sursa https://www.g4media.ro/frf-solicita-textul-ordinului-de-ministru-cu-privire-la-ponderea-de-participare-a-sportivilor-romani-la-competitii-inainte-de-publicarea-in-monitorul-oficial.html

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.