Filmul despre Marilyn Monroe, considerat cel mai prost film din 2022, a primit cele mai multe nominalizări la „Zmeura de Aur”

27 ianuarie 2023  |  07:44  |  👁 132 Vizualizari


„Blonde”, un film biografic despre Marilyn Monroe, a primit în acest an cele mai multe nominalizări – opt – la Razzie Awards (Zmeura de Aur), inclusiv la categoria „cel mai prost film”, iar actorul Tom Hanks, care deţine două trofee Oscar în palmares, a fost nominalizat la categoriile ”cel mai prost actor” şi ”cel mai prost actor în rol secundar”, informează Reuters.

Premiile Zmeura de Aur (Razzie Awards), ajunse la cea de-a 43-a ediţie, parodiază premiile Oscar şi „recompensează” cele mai neinspirate filme şi interpretări actoriceşti. „Blonde” a primit o nominalizare în categoria „cel mai prost film”, două pentru „cel mai prost actor în rol secundar”, două nominalizări pentru „cele mai neinspirate cupluri de pe ecran”, precum şi pentru „cel mai prost remarke”, „cel mai prost regizor” şi „cel mai prost scenariu”.

Andrew Dominik, regizorul „Blonde”, precum şi rețeaua de streaming Netflix au fost criticaţi dur de specialişti pentru portretizarea sexistă şi crudă a lui Marilyn Monroe, interpretată de Ana De Armas, notează Agerpres. „Având în vedere toate umilinţele şi grozăviile pe care le-a îndurat Marilyn Monroe în timpul celor 36 de ani de viaţă, este o uşurare că nu a trebuit să suporte şi vulgarităţile din ‘Blonde’, cea mai recentă creaţie de divertisment care o exploatează”, a scris criticul de film Manohla Dargis, de la New York Times. Razzie Awards nu l-au cruţat anul acesta nici pe Tom Hanks, nominalizat în categoria „cel mai prost actor” pentru rolul Geppetto din producţia Disney „Pinocchio” şi în categoria „cel mai prost actor în rol secundar” pentru rolul colonelului Tom Parker în pelicula „Elvis”.

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.