FC Petrolul – AFC Hermannstadt 2-0

14 februarie 2023  |  11:22  |  👁 105 Vizualizari


Prima victorie oficială din 2023
De patru încercări a avut nevoie Petrolul pentru a obține primele puncte, dar și prima victorie, din 2023, una care redeschide speranțele pentru un loc de play-off. A fost 2-0 în confruntarea cu AFC Hermannstadt, la debutul lui Florin Pârvu pe banca tehnică a „galben-albaștrilor”.
După ce au pedalat în gol în primele jocuri oficiale ale anului, „lupii” au strâns rândurile, iar meciul contra Sibiului a fost cel de care aveau nevoie pentru a-și reconstrui un moral serios zdruncinat de rezultatele din etapele precedente.
O victorie clară, de necontestat, venită într-un moment ce putea fi crucial, atâta vreme cât cam toate echipele de pe coada clasamentului au reușit, în acest an, să adune puncte prețioase în lupta pentru supraviețuire.
Lucrurile s-au decis, practic, din prima repriză. Irobiso i-a furat mingea lui Bejan, undeva aproape de centrul terenului, i-a pasat excelent lui JAIR, iar brazilianul, aflat la prima sa apariție oficială din 2023, l-a „executat” pe Letica cu un șut „din prima”, trimis de la 18 metri: 1-0!
Apoi, chiar înainte de pauză, IROBISO (45+1) a dublat avantajul pe tabelă, reluând cu capul, din fața porții, după un corner bătut, de pe stânga, de către Budescu.
Suficient pentru o a doua parte scutită de mari emoții, chiar dacă, vreme de mai bine de jumătate de oră, Petrolul a evoluat în inferioritate numerică, Irobiso fiind eliminat după ce a văzut două cartonașe galbene (8 și 57), ultimul arătat, parcă, cu prea multă dărnicie de către „centralul” Adrian Cojocaru.
Chiar și așa, însă, Sibiul n-a avut forța să revină în meci, pentru că defensiva „lupilor” a funcționat fără greșeală, iar finalul l-a făcut fericit pe Florin Pârvu, cu un debut perfect pe banca Petrolului, dar și ca antrenor principal în primul eșalon!
Cu 33 de puncte, Petrolul se apropie la doar o lungime de locul 6, ocupat de Sepsi, și speră, în continuare, la o calificare în play-off. Urmează deplasarea de pe terenul liderului din Superliga, Farul Constanța, într-un meci ce se va disputa sâmbătă, de la ora 20.00.

Articol preluat FC Petrolul

Foto: Răzvan Păsărică și Cristi Stavri.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.