Fabrică de mobilă din Prahova, amendată cu 200.000 de lei. Muncitorii, chemaţi la serviciu deşi se aflau în şomaj tehnic Citeste mai mult: adev.ro/qainzf

18 mai 2020  |  13:12  |  👁 553 Vizualizari


O fabrică de mobilă din Prahova a fost sancţionată de către inspectorii de muncă pentru că a chemat oamenii la serviciu deşi aceştia se aflau în şomaj tehnic.
Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Prahova, fabrica de mobilă a primit o amendă în valoare de 200.000 de lei.

ITM Prahova a refuzat să facă publice numele societăţii şi localitatea unde aceasta fucnţionează. Potrivit unor surse, aproximativ 40 de angajaţi ai fabricii de mobilă au fost chemaţi la serviciu deşi aceştia aveau dreptul să rămână acasă, fiind în şomaj tehnic. Controlul a fost făcut în urma unei reclamaţii, au precizat surse din cadrul ITM Prahova. ”Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna aprilie 2020, acţiuni de control în  scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi a verificării modului de respectare a prevederilor legale în  domeniul  securităţii şi  sănătăţii în  muncă. În domeniul relaţiilor de muncă, inspectorii de muncă au depistat 43 de persoane care prestau activitate, chiar dacă aveau contractele individuale de muncă suspendate conform prevederilor art. 52 alin. 1 lit.c din Legea nr 53/2003 – Codul muncii (şomaj tehnic)”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Prahova.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.