EUROSTAT. Un român merge în medie de 5 ori pe an la un medic acreditat. Vizitele la dentist sunt mult mai rare

5 decembrie 2019  |  12:14  |  👁 69 Vizualizari


Olandezii sunt pe primul loc în U.E. când vine vorba de vizitele la dentist, cu o medie de 2,8 consultaţii pe an. La polul opus fiind ciprioţii, românii şi danezii, fiecare cu mai puţin de 0,5 consultaţii pe an.

În cazul României, numărul de consultaţii la dentist pe cap de locuitor a rămas neschimbat în 2017, comparativ cu 2016, la 0,4 consultaţii pe an. În Cipru se înregistrează un număr de consultaţii la dentist mai mic decât în România, cu 0,12 consultaţii în 2017.

La nivelul U.E. numărul de consultaţii la dentist este mai mic decât numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat. Pe parcursul anului 2017 ungurii şi slovacii au făcut, în medie, 10,9 vizite pentru consult la un medic acreditat. Ungaria şi Slovacia sunt  singurele state membre în care se înregistrează valori mai mari de 10 vizite pe an.

Românii se situează pe ultimele locuri la numărul mediu de consultaţii la un medic acreditat pe parcursul unui an. Astfel România se încadrează la un nivel mediu de cinci vizite în anul 2017. În urma românilor se situează doar finlandezii (4,4 vizite pentru consult la un medic acreditat), danezii (4,3 vizite), suedezii (2,8 vizite) şi ciprioţii (2,1 vizite).

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.