Elevul ploieștean Victor Dragomir, locul 1 pe țară la Concursul national “NASA- Scientist for a day”

19 iunie 2021  |  04:37  |  👁 134 Vizualizari


Concursul national “NASA- Scientist for a day” a fost câștigat de un elev ploieștean. Premiul I pe țară a fost obținut de Vicor Dragomir, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Ion Luca Caragiale” Ploiești. El studiază astronomia, de patru ani, în Centrul Judetean de Excelenta Prahova – Ploiești, alături de doamna profesora Osman Mariana.

“Scientist for a day” este o competiție de eseuri în care elevii au fost invitați să elaboreze un studiu de caz în vederea explorării unui obiect ceresc: Ariel, Oberon şi Titania (sateliți ai lui Uranus).
Lucrarile au fost jurizate de o comisie în care care s-a aflat si un inginer de la NASA.

La Ploiești, astronomia, implicit, astrofizica sunt domenii în care elevii ploieșteni s-au remarcat în ultimii ani, dovadă fiind numărul important de premii câștigate la toate competițiile naționale și internaționale la care au participat. Reușita lor a fost posibilă datorită pasiunii și implicării unei inimoase profesoare, doamna Mariana Osman, care a știut să transmit elevilor săi curiozitatea și interesul pentru studiul acestei discipline atât de interesante și, totodată, atât de incitante.

Interesul lui Victor pentru știință s-a manifestat încă din vremea când era doar un copil, când a primit cadou din partea bunicilor o enciclopedie. Răsfoind-o, a fost atras de imaginile cu planete, galaxii şi nebuloase.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.