Elevii de clasa a IV-a susţin proba la Limba română din cadrul Evaluării naţionale

18 mai 2021  |  05:56  |  👁 481 Vizualizari


Evaluarea elevilor de clasa a IV-a începe, astăzi, cu proba la limba română. În Bucureşti, evaluarea va începe la ora 11.00 şi sunt 18.635 de copii. Mâine, vor susţine proba scrisă la matematică şi poimâine la limba maternă. Toate probele se susţin cu prezenţa fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Rezultatele nu se comunică public şi nu se trec în catalog.

Elevii claselor a IV-a susţin, marţi, prima probă scrisă – cea la Limba română – din cadrul Evaluării naţionale.

Următoarea probă, cea la Matematică şi Ştiinţele naturii, are loc miercuri, iar joi elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă.

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de Matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.