EDITORIAL – România, țara pe care o iubesc la infinit!

30 noiembrie 2021  |  20:24  |  👁 602 Vizualizari


România – țara pe care o iubesc la infinit!

O iubesc atât de mult şi atât de bogat, încât nu reușesc să găsesc cuvintele potrivite care pot da chip acestei iubiri.

O iubesc pentru că este țara bunicilor și străbunicilor mei. Şi pentru că undeva, într-o localitate din Prahova, tristă ca un poem bacovian, există un loc în care eu sunt întotdeauna „acasă”. Este acel loc în care simt că sunt bun şi generos, chiar dacă nu sunt așa.

Iubesc România pentru că oriunde aș pleca în afara ei și oricât de mult s-ar schimba, întotdeauna va rămâne locul pe care eu îl voi numi ACASĂ.

România nu doar o iubești, dar ți se face și dor în fiecare zi de ea. Așa cum spune și jurnalistul Marius Tucă: „ți-e dor de România ca de o femeie frumoasă, ca de o întâmplare neîntâmplată, ca de o amintire frumoasă…” 

Pentru mine, România este o țară a magiei, este locul în care basmele se apropie de adevăr mai mult decât ți-ai imagina, este acel loc în care eroii se întrupează prin basm şi legendă în oameni simpli și curajoși, în care Sfinţii se nasc din cei mai obişnuiţi oameni. Pr.Nicolae Steinhardt a și dat o definiție a locului sfânt: ”Așezați literele ROMÂNIA în altă ordine. Ce iese? OM ÎN RAI! Asta înseamnă România! Să nu uitați niciodată asta!!

 

Iubiți-vă țara, în fiecare zi! La mulți ani, români!

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.