EDITORIAL! Fără penali în funcții publice, dar cu securiști: Subprefectul USR de Prahova, Felix Bulearcă, fiul unui securist

17 martie 2021  |  10:42  |  👁 2490 Vizualizari


Noul Subprefect de Prahova este Felix Bulearcă, reprezentantul USR Prahova, partidul celor care se consideră ”imaculați și fără dosare penale”. Dar povestea noului beizadea de Prahova este una interesantă, și mai ales, plină de coincidențe cu iz securist.

Felix Bulearcă este absolvent de UPG și fost coleg cu George Marussi, un USR-ist apropiat de Dacian Cioloș. La scurt timp după absolvire, Felix și-a început activitatea profesională în 1990, la Băicoi, sprijinit de tatăl său, Petre Bulearcă.

Petre Bulearcă, tatăl, s-a pensionat în 1989, cu gradul de locotenent colonel din cadrul Inspectoratului Județean Prahova, Serviciul 1, Biroul 112. Conform deciziei CNSAS, Petre Bulearcă a fost colaborator al Securității, și chiar unul cu multe realizări.  

Atribuțiile din fișa postului securistului Petre Bulearcă erau următoarele: ”verifica starea de spirit a populației, audierea și colportarea știrilor transmise de posturi de radio reacționare, comentarii ostile la adresa orânduirii socialiste din țara noastră”, ”măsura avertizării” sau ”racolarea de informatori”, conform arhivelor CNSAS.

Linkul către arhivele CNSAS legat de activitatea securistului Bulearcă:

http://www.cnsas.ro/documente/hotarari/definitive/Bulearca%20Petre.pdf

Felix Bulearcă a făcut carieră în M.A.I., ca purtător de cuvânt la ISU Prahova. În scurt timp a ajuns lucrător în minister, dar și la Asociaţia Sportivă a Pompierilor din România (ASPR). Poate nu știți dar asociația asta e cea care a luat bani, inclusiv de la Colectiv.

După tristul eveniment, la numai câteva luni, Felix Bulearcă s-a pensionat la o vârsta la care alții nici nu visează. El și-a găsit o nouă pasiune, politica și a intrat în USR Ploiești. Și aici i-a mers foarte bine. La scurt timp, soția lui Felix a preluat contabilitatea USR România, la recomandarea membrului în Biroul Național al USR adică George Marussi.

În scurt timp, Adela Bulearcă a devenit membru USR Ploiești iar Felix Bulearcă a ajuns rapid vicepreședinte al USR Prahova și pe listele de candidați ale consilierilor județeni ai USR pentru 2020. Ca o ironie, Felix a fost și coordonatorul campaniei Oameni Noi în Politică.

SIB Expert Consulting SRL e deținută de soții Bulearcă, în procent de 45% Felix și 55% Adela. Pe lângă contabilitatea USR National, firma a pătruns și în zona fondurilor UE. În 2017 a câștigat un contract prin atribuire directă, cu Asociația ARES’EL.

Valoarea lui a fost de 163,7 euro. Contractele fără licitației au curs după aceea: servicii de contabilitate, afișe, pliante, tricouri, broșuri, prelucrare imagini. Valoarea lor a fost de 95.828 euro în numai patru luni.

Astăzi, Felix Bulearcă este noul Subprefect de Prahova, unde USR Prahova l-a recomandat datorită calităților lui ”obscure” de a produce bani, și mai ales, datorită competențelor securiste care există în familie.

Oamenii noi în politică – marca USR, înseamnă de fapt continuarea activității securiste prin odraslele celor care au făcut viața un iad părinților și bunicilor noștri, înainte de 1989. Povestea continuă…..

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.