Eclipsă parțială de Soare, vizibilă și de pe teritoriul României. Porți deschise la Institutul Astronomic al Academiei Române și la Observatorul Astronomic din București

25 octombrie 2022  |  06:06  |  👁 172 Vizualizari


Eclipsa parțială de Soare care are loc marți va putea fi văzută și de pe teritoriul României.

Punctul maxim al eclipsei în țara noastră va fi atins în Nord-Est, unde Soarele va fi acoperit în proporție de 44 la sută.

Fenomenul va începe la momente diferite, între orele 12 și 20 de minute în Nord-Vestul țării și 12 și 28 de minute în Sud-Est.

În Capitală, maximul eclipsei va putea fi observat la 13 și 38 de minute, când Soarele va fi acoperit în proporție de peste 38 la sută.

La București, doritorii pot asista la producerea fenomenului chiar la Institutul Astronomic al Academiei Române, care organizează observații în parteneriat cu Astroclubul Bucureşti, în intervalul orar 12.00 -15.00.

Observaţiile se vor realiza cu un telescop Newton-Dobson de 200 mm diametru şi o lunetă de 80 mm, ambele instrumente fiind dotate cu filtre pentru Soare. Totul, sub coordonarea astronomilor de la Institutul Astronomic al Academiei Române şi de la Astroclubul Bucureşti.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.