Dumitrescu, unul dintre cei mai bogaţi politicieni din România, îşi bate joc de un oraş întreg, Ploiești

26 ianuarie 2023  |  11:07  |  👁 444 Vizualizari


Războiul politic dintre primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a lăsat orașul Ploiești fără apă caldă și căldură luni în șir.

Deși altădată aliați și colegi de partid, azi cei doi politicieni au relații la fel de reci precum caloriferele din spitale și apartamente. Volosevici l-a acuzat direct pe Dumitrescu de sabotaj.

„Nu s-a dorit să se dea apă caldă ploieștenilor în vară de către onorabilul Consiliu Județean. A fost un sabotaj fără discuții și din nefericire a fost un sabotaj pentru 130.000 de ploieșteni. Se numește sabotaj şi domnul Iulian Dumitrescu trebuie să înțeleagă că nu este sabotaj împotriva mea. Este împotriva a 130.000 de ploieșteni și să le fie rușine”, spune primarul Volosevici.

Războiul dintre cei doi este vechi, însă abia anul trecut s-a trecut la jocuri de culise și aceste jocuri i-au dus la un dezastru în Ploiești.

Iulian Dumitrescu este un personaj ce a făcut obiectul a mai multe anchete de presă. Jurnaliștii au devoalat faptul că înainte de a intra în politică, adică în 2012, acesta a fost legat de mai multe firme abonate la bani publici.

Dumitrescu a fost asociat în mai multe societăți comerciale. Ulterior și-a înstrăinat acțiunile, iar foștii săi parteneri au continuat să facă profituri importante. Una dintre persoanele față de care este încă apropiat, Angelica Lambrea, l-a și împrumutat cu o sumă importantă, potrivit declarației de avere a fostului senator.

Soții Lambrea, Angelica și Daniel, sunt născuți în Vălenii de Munte, coincidență, acolo unde s-a născut și Dumitrescu.

Un alt personaj cu care a împărțit participații în firme este și Grigore Vasile Viorel, un afacerist care și azi primește lucrări publice importante și sume pe măsură. Dumitrescu pare a fi un băiat deștept, pe stil nou, al administrației, conectat bine la vârful politicii. Și, din această poziție, pare că are drum liber la intervenții pentru funcții importante și cercuri de afaceri.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.