Dosarul lui Barna, clasat când s-a decis să candideze

17 octombrie 2019  |  11:25  |  👁 159 Vizualizari


Un dosar în care era vizat ceea ce făcea Dan Barna a fost clasat, chiar înainte să anunțe că va candida la alegerile prezidențiale. Familia procurorului care a clasat dosarul lui Dan Barna, candidatul USR la prezidențiale, a făcut afaceri cu fonduri europene, anunță România TV.
Soțul procurorului Direcției Naționale Anticorupție care a decis clasarea dosarului lui Dan Barna a făcut afaceri cu bani europeni, susține România TV.

Dan Barna a fost subiectul unei ample anchete jurnalistice, realizată de Rise Project. Politicianul este acuzat de fraudă și conflict de interese cu fonduri europene, prin intermediul firmelor sale.
Conform România TV, din 2007, până în prezent, compania lui Dan Barna era băgată într-o afacere cu fonduri europene. 116 milioane de lei au intrat în compania sa prin intermediul unor proiecte cu oamenii sărmani, despre care a scris Rise Project.
Un partener al lui Dan Barna a mers la DNA Alba și a făcut acolo o plângere penală în care a povestit toată schema financiară, ce făceau, cum făceau, cum au luat banii din fonduri europene și cum au dispărut o parte din acești bani.
După ce s-a deschis acest dosar în anul 2017, procurorii au clasat o parte din dosar, în anul 2018, dar fără să ceară expertizele prin care să verifice dacă echipamentele cumpărate au fost supraevaluate, pentru că la fraudele cu fonduri europene, de regulă, se supraevaluează și se ridică prețul artificial, se iau niște bani în plus și se bagă în buzunar, așa cum a acuzat partenerul lui Barna.
Procurorii erau obligați să facă acele expertize, dar au clasat exact această bucată, fără expertize.
În anul 2019, în luna martie, s-a clasat dosarul întreg, deși procurorii aveau declarațiile unor oameni din cadrul a două firme care au recunoscut că au mers acolo, fictiv, pentru a putea câștiga exact compania care trebuia, pentru aceste activități, printre care și firma lui Dan Barna, mai susțin cei de la România TV.

 

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.