Doliu mare în sportul românesc! A murit un fotbalist de legendă de la Dinamo

24 august 2022  |  08:58  |  👁 277 Vizualizari


Doliu pentru fotbalul românesc, un fotbalist ce a trecut și pe la Dinamo dar și pe la Poli Iași s-a stins la vârsta de 66 de ani.

Ion Bucu, fost portar la Dinamo și Poli Iași, ne-a părăsit în cursul zilei de marți. Fostul jucător s-a stins la onorabila vârsă de 66 de ani.

Anunțul a fost făcut chiar de clubul ieșean. Iată cominucatul emis de Poli Iași.

Doliu în fotbalul românesc! Ion Bucu s-a stins!
„Fostul mare portar al Politehnicii Iași a încetat, astăzi, din viață! Născut la data de 26.01.1956 la Săveni, județul Botoșani, Ioan Bucu a început fotbalul la echipa locală, Tractorul, apoi, îndrumat de tatăl său a venit la Iași pentru studii și nu a durat mult până să ajungă în vestiarul echipei din Copou.

Calitățile incontestabile au atras atenția selecționerilor și Ioan Bucu a ajuns la loturile naționale. A debutat sub tricolor în Turcia, în 1978, apoi a apărat poarta României la Universiada din 1979, găzduită de Mexic. În 1985 a fost transferat la Dinamo București, iar în 1988 a revenit la Poli. După încheierea carierei sportive a lucrat în administrație fiind conducătorul secției de fotbal la clubul ieșean, dar și directorul Direcției pentru Sport și Tineret a Județului Iași. Dumnezeu să-l odihnească!”, a fost comunicatul emis de Politehnica Iași.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.