Dezvoltatorii imobiliari nu vor mai avea voie să dea în folosință locuințele dacă nu sunt racordate complet la utilități

21 ianuarie 2020  |  12:21  |  👁 690 Vizualizari


Locuințele noi fără gaze și electricitate vândute clienților vor deveni amintire. Din februarie, dezvoltatorii imobiliari nu vor mai avea voie să facă recepția lucrărilor fără branșamentele finale la utilități. Constructorii admit că schimbarea legii este necesara, dar avertizează că termenele de livrare vor crește și mai mult din cauza birocrației.

În sudul Bucureștiului s-au construit mii de apartamente în ultimii ani. Dar mulți clienți s-au mutat și în locuințe care nu aveau utilități.

Situația se repetă chiar și în mediul rural. În comuna clujeană Baciu s-au construit zeci de blocuri în ultimii ani.

Constructorii susțin că s-a ajuns la această situație din cauza unui cerc vicios. Branșamentele întârzie din cauza birocrației și a firmelor de utilități.

Dar situația se va schimba. Legea privind calitatea în construcții a fost modificată. Din februarie, dezvoltatorii imobiliari nu vor putea face recepția finală și nu vor da în folosință locuințele dacă nu sunt racordate complet la utilități.

Reprezentanții dezvoltatorilor imobiliari sunt de acord cu modificarea legii. Avertizează însă că termenele de livrare a locuințelor vor crește în lipsa unor proceduri simplificate.

Inițiatorii modificărilor legislative susțin că măsura era necesară și pentru a proteja viața oamenilor. În unele situații, racordurile provizorii erau făcute necorespunzător.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.