Decizie CRUCIALĂ a Curții Supreme: Divorțul NU se mai poate încheia la notar

2 martie 2020  |  09:02  |  👁 739 Vizualizari


Decizie crucială a Curții Supreme: divorțul NU se mai poate încheia la notar.

Mai exact, Curtea Supremă a interzis divorțul prin mediere, ceea ce înseamnă că soții vor fi obligați să divorțeze la Tribunal, prin instanță.

Magistrații Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au argumentat că desfacerea unei căsnicii este o problemă personală, în care este implicat statutul persoanei. Acesta din urmă nu poate fi subiect de negociere.

„Acordul de mediere la notar reprezintă acum un început de divorț, soții fiind obligați sa divorțeze la Tribunal. Astfel, timpul pentru divorț petrecut prin instanță va fi mai mare pentru a se putea rezolva cazul”, a spus Adrian Cuculis, avocat.

Potrivit legii, până acum se putea  divorța și prin mediere, la notar. Însă, avându-se în vedere faptul că deciziile privind încheierea unui divorț erau diferite de la o instanță la alta,  ICCJ a dat o hotărâre în interesul legii, prin care DOAR în fata instanței soții pot divorța.

Practic, de la data la care decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, oricine vrea să divorțeze este obligat să treacă printr-un proces, cu termene, avocați și martori.

Decizia a fost luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 9 decembrie, iar hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial săptămâna trecută.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.