De ce plătim patru milioane de euro din bugetul Ploieștiului pentru salariile Polițiștilor Locali?

29 ianuarie 2020  |  09:39  |  👁 105 Vizualizari


19 milioane de lei, adică patru milioane de euro. Atât este prevăzut în proiectul de buget pe anul 2020 pentru salarizarea personalului Poliției Locale Ploiești. Una peste alta, printre atribuțiile polițiștilor locali intră și sancționarea cu amenzi contravenționale a celor care încalcă hotărârile Consiliului Local Ploiești, dar și regulile de bun simț, prin depozitarea gunoaielor provenite din gospodării pe domeniul public. Pe domeniul public se află, desigur, și malurile singurei ape curgătoare care străbate municipiul Ploiești – pârâul Dâmbu, acum secat.
Nesecate sunt însă izvoarele de mizerie, de resturi menajere, de câini morți, de obiecte de mobilier vechi, haine, pungi, saci cu deșeuri care tronează pe ambele maluri și în albia pârâului. Bașca țevile de canalizare – folosite sau nu? – care se găsesc la jumătate de metru deasupra prundului “gârlei”…
Verifică vreun polițist local proveniența acestor deșeuri care se adună în straturi de câțiva metri pe albia Dâmbului? Se aplică vreo sancțiune celor care aruncă gunoiul în zona respectivă?
Doarme Poliția Locală, dorm șefii acestei instituții, plătiți cu peste 10.000 de lei lunar din fonduri publice și din taxele plătite de ploieșteni?
Unii primari de prin țară au propus, pur și simplu, desființarea polițiilor locale, pentru simplul motiv că nu se justifică plata celor care lucrează în aceste structuri.
La Ploiești, polițiștii locali sunt conduși de aceleași personaje incompetente, iar Poliția Locală a ajuns, de-a lungul timpului, ascunzătoare pentru unii care habar nu au ce atribuții are un polițist local, dar de la care noi, ploieștenii, așteptăm în zadar să ia măsuri pentru comunitate!
Cât câştigă un şef din Poliţia Locală Ploieşti
Și, dacă sunteți curioși cam cât câștigă șefii din Poliția Locală Ploiești, iată aici lista salariilor de bază ale câtorva persoane cu funcții de conducere: director general polițist local – 12.584 de lei, director general adjunct – 11.648 de lei, director general adjunct polițist local – 11.648 de lei, șef serviciu – 10.691 de lei, șef serviciu poliţist local – 10.691 de lei, șef birou – 10.234 de lei, la fel șef birou polițist local – 10.234 de lei.
La aceste salarii de bază se adaugă indemnizații, sporuri, norma de hrană și vouchere de vacanță (cel puțin la nivelul anului 2019) care conduc la venituri nete similare salariilor de bază.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.