Dan Barna urmărit penal

6 noiembrie 2019  |  12:58  |  👁 200 Vizualizari


Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Ieri zbiera fără penali în funcții publice, azi a ajuns unul dintre ei. Cu scheleții în dulap, Dan Barna a păcălit o țară întreaga, afișând imaginea falsă a unui politician imaculat.

Cum a ajuns Dan Barna de la imaculat, la penal?

Dosarul penal care-l vizează pe Dan Barna, redeschis de DNA pe 28 octombrie 2019, a fost clasat nelegal de DNA Alba, pe săvârşirea infracţiunilor de săvârşire sau prezentare cu rea credinţă a documentelor, ori declaraţii false, inexacte sau incomplete.

Jurnalista Sorina Matei relatează că șefa DNA Alba, o prietenă a Laurei Codruţa Kovesi de la DIICOT Sibiu, cu rezultate catastrofale la DNA Alba, a comunicat denunţătorului în dosarul lui Barna copia ultimei ordonanţe de clasare a DNA Alba, pe care DNA nu a dorit să o transmită, prin care şefa DNA Alba şi procurorul de caz au închis dosarul pe 18 martie 2019.

Faptul că DNA Alba ar fi închis dosarul în mod nelegal ar reieşi din verificările dispuse de Călin Nistor, adjunctul de la structura centrală a DNA, în urma materialului publicat de Rise Project despre Dan Barna.

Trebuie acum văzut exact ce înseamnă “în mod nelegal”: e posibil să nu fi fost cercetate toate infracţiunile, să nu fi fost audiate toate persoane sau să nu fi fost făcute toate demersurile în dosarul respectiv.

Urmează acum ca aceste cercetări să fie preluate de Secţia de Combatere a Corupţiei a DNA.

Jurnaliștii de la Rise Project au făcut un exercițiu de fact-checking, adică o verificare în zece puncte, care suprapune realitatea pe câteva reacții publice apărute după articolul Adevărul despre Dan Barna

Cu această ocazie Rise Project publică și punctul de vedere extins al lui Dragoș Jaliu, fostul asociat al lui Barna.

Nu există exemple de succes printre proiectele sociale pe fonduri UE gestionate de Grupul pentru Consultanță și Dezvoltare DCG, firma lui Barna, în calitate de mananger și finanțator (deci, nu de consultant).

Comisia Europeană nu le-a verificat încă activitățile, în pofida celor relatate colegilor de partid, iar Ministerul Fondurilor Europene ascunde, de fapt, afacerile președintelui USR, ceea ce contrazice declarațiile sale electorale.

La câteva luni de când Dan Barna a promis că publică documentația proiectelor europene accesate de firma sa, dar nu a mai făcut-o, RISE atașează câteva acte relevante.

Continuarea AICI

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.