Dacia a stabilit un record surprinzător cu Duster și pregătește ceva și mai bun

2019 - DACIA DUSTER, NOUVEAU MOTEUR ESSENCE TCE 100

16 decembrie 2019  |  14:46  |  👁 586 Vizualizari


Poate știai, poate bănuiai, dar Dacia Duster e un succes pentru producătorul local. Recent a anunțat și ce înseamnă asta. Iar în 2020 te poți aștepta la o veste și mai mare.

Următorii doi ani vor fi dificili pentru Renault și, implicit, pentru Dacia. Trebuie să se conformeze unor norme mai stricte impuse de Uniunea Europeană, iar mașinile trebuie să polueze mai puțin.

Amenzile vor ţine cont de emisiile tuturor maşinilor fabricate de companie, în speță Renault. Aici intră și modelele Dacia. În medie, datorită tehnologiilor moderne, maşinile brandului Renault emit mai puţin CO2 decât modelele Dacia. Arndt Ellinghorst, analist la Evercore ISI, apreciază că în următorii doi ani îndeplinirea ţintelor privind emisiile va costa producătorul local aproximativ 671 milioane de euro. Sau, per unitate, asta ar însemna 1.269 euro.

Înainte de această perioadă, Dacia a anunțat că a reușit să producă 500.000 de unități Dacia Duster. Reușita a fost înregistrată la final de noiembrie. Sunt acum fabricate circa 1.000 de mașini Duster pe zi, iar din 2010 până în prezent au fost livrate în lume (44 de țări) peste 1,7 milioane de modele Dacia.

Modelul Duster cu numărul 500.000 a fost o versiune Prestige 4×4 cu motor 1.3 TCe 150 CP.

Dacia Duster din 2020 o să fie pe placul românilor

Pentru anul viitor, Dacia a anunțat că va avea o versiune GPL pentru Duster. E vorba de un motor 0.9 TCe – disponibil deja în gama Duster – care va avea 100 CP.

Vestea proastă e că rezervorul va fi în locul roții de rezervă. Dar, spre deosebire de o instalație montată în altă parte, cea din fabrică se supune tuturor normelor de siguranță.

Duster cu GPL va fi cu 700 de euro mai scump decât versiunea 0.9 TCe pe benzină. Te poți aștepta, în România, la un preț de circa 15.000 de euro. Sigur, ai putea amortiza investiția prin economie la carburant. Chiar și așa, mai bine aștepți un Duster electric.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.