Cursurile de caligrafie sunt tot mai căutate. Ziua Internaţională a Scrisului de Mână, celebrată pe 23 ianuarie

23 ianuarie 2020  |  11:02  |  👁 206 Vizualizari


Pe 23 ianuarie este Ziua Internaţională a scrisului de mână, puțin folosit în timpul telefonului inteligent, tabletei sau calculatorului. Și mai puțini mai știu să scrie frumos. Caligrafia nu și-a pierdut însă adepții. Din ce în ce mai mulți români iau lecţii de la profesori caligrafi şi plătesc pentru asta.

Sunetul peniţei care lasă urme pe coala de hârtie e primul indiciu al naşterii unei litere. Apoi, semn cu semn, aceasta prinde formă şi în final ni se arată gata să transmită prin intermediul cuvintelor stări, emoţii, descrieri, senzaţii, locuri.

E mare diferenţă între scrisul de mână şi caligrafie. Linia trebuie înţeleasă, iar semnele grafice exersate.

Din păcate, scrisul de mână pierde teren în fiecare zi într-o lume în care tehnologia e prezentă la orice pas.

Psihologii vorbesc despre mai multe beneficii ale scrisului de mână. În primul rând, atunci când studiezi şi îţi iei notiţe reţii mult mai uşor informaţia. În al doilea rând, scrisul de mână înseamnă creativitate. O creativitate pe care o explorezi şi o hrăneşti în fiecare zi. În al treilea rând, atunci când, spre exemplu, scrii o felicitare, scrisul de mână înseamnă şi o notă personală adăugată acelui text.

Pe 23 ianuarie este Ziua Internaţională a Scrisului de Mână. Poate fi o zi în care scriem de mână mai mult decât o semnătură pe ultima dovadă de plată.

sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.