Cum faci apă de trandafiri acasă și la ce este bună

17 decembrie 2019  |  13:27  |  👁 927 Vizualizari


Apa de trandafiri este soluția naturală ideală pentru eliminarea excesului de ulei din tenul gras. De asemenea, ea ajută la hidratarea pielii și-i oferă fermitate. Iată cum faci acasă apă de trandafiri.

Ce beneficii are apa de trandafiri

Apa de trandafiri este folosită pentru a da un aspect radiant tenului și pentru ajuta la rejuvenarea tenului. Apa de trandafiri are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, antiiritante, astringente, efect tonic și revigorant. Printre beneficiile pe care le are apa de trandafiri, enumerăm: reduce petele roșii calmează pielea iritată revigorează tenul în câteva secunde previne și reduce acneea este un demachiant eficient remediu împotriva electrizării părului, tratează afecțiunile scalpului, inclusiv mătreața

Cum faci apa de trandafiri rapid

Pentru a prepara apa de trandafiri ai nevoie de: petalele de la 3 trandafiri, 1 cană de apă fierbinte, 1 strecurătoare, 1 borcan cu închidere ermetică. Spală petalele cu puțină apă rece, după care pune-le într-un bol și toarnă peste ele cana de apă fierbinte. Lasă-le să se infuzeze până apa ajunge la temperatura camerei. Strecoară apa într-un borcan cu închidere ermetică. O poți păstra la frigider aproximativ o săptămână. Este indicat să-ți ștergi fața cu ea în fiecare seară după demachiere și înainte să aplici crema hidratantă.

Cum verifici dacă ai alergie la apa de trandafiri

Nu toate persoanele o pot utiliza, unele fiind alergice. Pentru a verifica, masezează ușor pielea brațului cu o petală, timp de 1 minut. Dacă se înroșește și te ustură, este contraindicat să folosești apă de trandafiri.

Apa de trandafiri la gătit

Datorită gustului dulce, apa de trandafiri este ideală în retețele de deserturi. Poți folosi apă de trandafiri atunci când prepari înghețată, dulceață, torturi, prăjituri sau alte dulciuri.

În Indonezia și Singapore apa de trandafiri amestecată cu lapte, zahăr și colorant alimentar roz produc o băutură dulce numită „bandung”. În Liban, apa de trandafiri este adăugată în limonadă, pentru a-i da un gust dulce.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.