Crește numărul adopțiilor în România, după ce procedura s-a simplificat. A crescut și vârsta copiilor adoptați

9 august 2022  |  06:49  |  👁 238 Vizualizari


Încet, încet România îşi deschide inima, elimină puţin câte puţin din birocraţie, iar numărul copiilor adoptaţi creşte uşor. În ultimele trei luni ale anului au fost adoptaţi 481 de copii. Sunt cu 100 mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Acum, pe lista celor care speră la o familie sunt 6000 de copii, iar procedura de adopţie s-a mai simplificat. Iar dacă până acum câţiva ani cei mai mulţi copii care ajungeau în sânul unei familii aveau până în 2 ani, acum vârsta lor a crescut chiar până la 6 ani.

Liviu Mihăileanu, preşedinte al Asociaţiei „România fără orfani”: „Dacă acum 5 ani un copil devenea adoptabil doar dacă avea un interes managerul de caz sau dorea lucrul acesta, astăzi nu mai există acest proces lăsat la latitudinea directorulu direcţiei sau a managerului de caz. Astăzi există termene clare şi există amenzi dacă nu sunt respectate aceste termene. Avem astăzi la grupul de suport părinţi care au copii cu handicap, avem părinţi care adoptă copii mari, grupe de fraţi – câte doi, trei, patru fraţi. Este o schimbare fantastică în cultura adopţiei.”
Până acum 3 luni, în sistemul de protecție SOS din România erau aproximativ 45.000 de copii. Aproape 3000 dintre ei sunt în centre de plasament, restul sunt în case de tip familial, în grija unor asistenți maternali, a unor rude sau în plasament la alte familii.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.