Construcțiile fără autorizație pot fi înscrise în Cartea Funciară din 7 februarie. Actele necesare

13 ianuarie 2020  |  16:25  |  👁 691 Vizualizari


De luna viitoare, cei ce au construit fără autorizație vor avea o nouă posibilitate pentru a intra în legalitate. 

Modificarea Legii privind autorizările lucrărilor de construcție, în sensul prevederii exprese a unei posibilități suplimentare în care cei care au construit fără autorizare de construire vor putea intra în legalitate, a fost oficializată recent.

Acest lucru este important, întrucât cei care au edificat construcții fără o autorizație nu pot, în prezent, să-și înscrie dreptul de proprietate în Cartea Funciară.

Din 7 februarie, cei care au construit fără autorizație de construire vor putea să obțină un certificat de atestare/adeverință privind edificarea unei construcții (care le-ar permite și înscrierea în Cartea Funciară a imobilului). Pentru a putea obține un astfel de certificat/adeverință, va fi necesară îndeplinirea unei serii de condiții:

  • construcția să fi fost făcută fără autorizație de construire;
  • aplicarea unor sancțiuni nu mai este posibilă, din cauză că s-a împlinit termenul de prescripție;
  • a fost făcută o expertiză tehnică cu privire la „respectarea cerințelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcții, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situația actuală a construcțiilor și respectarea dispozițiilor în materie și a unei documentații cadastrale”;
  • prin expertiză s-a constatat respectarea condițiilor menționate la punctul precedent.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.