Consiliul Județean și primăria Blejoi, asociere pentru creșterea siguranței rutiere la ieșirea din Ploiești spre Blejoi

31 ianuarie 2020  |  09:39  |  👁 368 Vizualizari


O nouă asociere între Consiliul Județean Prahova și una dintre primăriile prahovene va contribui la creșterea siguranței rutiere pe unul dintre tronsoanele de drumuri tot mai aglomerate ale județului.
Ieri, consilierii județeni au aprobat asocierea dintre județul Prahova și comuna Blejoi, pentru realizarea unui sens giratoriu la intersecția dintre DJ 102 și DE 107, astfel încât să fie asigurate fluența traficului rutier în zona respectivă și reducerea numărului accidentelor rutiere.
Drumul județean DJ 102, una dintre arterele principale ale județului, asigură legătura între zona de nord a municipiului Ploiești și comunei Blejoi cu localitățile situate pe Valea Slănicului, parțial pe Valea Teleajenului și totodată accesul facil în cartierele de locuințe dezvoltate în zonă.
Conform datelor de trafic, DJ 102 – tronsonul Alba Iulia intersecția DN 1B – este tranzitat de un număr mare de autovehicule, atât de mare tonaj cât și autoturisme, trafic care a crescut odată cu dezvoltarea urbanistică a zonei prin apariția cartierelor de locuințe.
Soluția amenajării sensului giratoriu a făcut obiectul unor întâlniri, dezbateri împreună cu factorii responsabili cu siguranța circulației – Inspectoratul de Poliție Județean prin Serviciul Rutier și administratorii rețelei de drumuri – Consiliul Județean Prahova și unitatea administrativ-teritorială Blejoi.
În urma acestei analize, a rezultat necesitatea asocierii în vederea realizării investiției „Asigurarea siguranței rutiere la intersecția str. Găgeni (DJ 102) cu str.Hortensiei (DE 107)”, luarea unei măsuri pentru sporirea siguranței traficului rutier, facilitarea accesului în zonele de locuit, precum și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții de maximă siguranță.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ieri a fost făcut primul pas pentru realizarea acestui obiectiv de infrastructură rutieră, urmând exproprierile, studiul de fezabilitate, pentru ca abia anul viitor să fie posibilă începerea lucrărilor.
Pe de altă parte, Bogdan Toader a mai precizat că în acest an, în programul de asfaltări al Consiliului Județean va intra și tronsonul de drum cuprins între Spitalul Județean de Urgență și giratoriul suspendat, sector de drum care nu a mai fost reabilitat din anul 2007.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.