Consiliul Județean Prahova alocă 4 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea ambulatoriilor de la Spitalul Județean și Maternitatea Ploiești

13 septembrie 2019  |  11:49  |  👁 716 Vizualizari


Consiliul Județean Prahova are, pe ordinea de zi a ședinței de luni, două proiecte care vizează aprobarea cheltuielilor aferente proiectelor de extindere și modernizare a ambulatoriilor de la spitalele aflate în administrarea autorităților județene.
Documentul privind „Extinderea, reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești” se referă la o investiție totală de 11.093.302,17 lei, inclusiv TVA, din care valoarea totală eligibilă 10.700.750,00 lei și valoarea totală neeligibilă 0 lei. Contribuția proprie de la bugetul județului reprezintă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, respectiv 392.552,17 lei inclusiv, cât și a contribuției de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 214.015,01 lei inclusiv TVA.
Al doilea proiect de acest fel vizează extinderea și modernizarea ambulatoriului de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploiești. „Se aprobă valoarea totală a proiectului «Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti», în cuantum de 6.682.784,32 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 6.682.784,32 lei și valoarea totală neeligibilă 0 lei. Se aprobă contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 133.655,71 lei, reprezentând cofinanțarea proiectului «Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti». 4 Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului “Extinderea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti”, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul propriu al Județului Prahova, cheltuieli ce vor fi aprobate prin hotărâre a Consiliului Județean Prahova”, se arată în proiectul care va fi spus la vot luni, în ședința CJ Prahova.
La finalul lunii august, forul județean a aprobat o hotărâre privind restructurarea celor două unități sanitare, ambele aflate în administrarea CJ Prahova, în sensul transformării Maternității Ploiești în secție a Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Decizia a fost argumentată prin cheltuielile nejustificat de mari făcute la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.