Concurs de soluții pentru eliminarea cozilor de la ghișeele din instituțiile publice, deschis studenților din țară. Înscrieri până pe 8 martie – ”România fără dosar” 2023

4 martie 2023  |  17:39  |  👁 162 Vizualizari


Studenții de la orice universitate din țară pot participa la o competiție organizată de Universitatea din București (UB) și Camera Deputaților prin care să creeze o platformă de programări online care să înlocuiască statul la ghișeu pentru obținerea de informații și depunerea de documente, contribuind la debirocratizarea României, potrivit unui comunicat remis EduPedu.ro. Înscrierile se închid miercuri, 8 martie.

”Ne propunem eliminarea cozilor de la ghișeu prin programări online în toate instituțiile și colectarea într-un singur loc a tuturor informațiilor despre actele necesare pentru obținerea serviciilor publice corespunzătoare evenimentelor de viață (naștere, obținerea unui autoturism, deschiderea unei afaceri, construirea unei case etc.)”, susțin organizatorii concursului pe site-ul romaniafaradosar.ro

(…) Ultima zi de înscriere este 8 martie 2023, iar echipele selectate pentru finală vor beneficia înainte de startul competiției de traininguri de design thinking și sesiuni de lucru cu ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja”, scrie în comunicatul de presă al Universității din București.

 

În ce constă înscrierea și ce urmează

”Orice echipă din 2 sau 3 studenți de la orice universitate din România poate participa la acest hackaton. Candidații trebuie să completeze formularul de pe site-ul romaniafaradosar.ro cu o scurtă descriere a membrilor echipei, însoțită de un eseu (maximum două pagini în total) prin care să arate motivația din spatele participării la realizarea acestei campanii.

 

După transmiterea eseurilor se vor selecta 10 echipe de profil uman și 10 de profil real și se vor construi echipe mixte prin tragere la sorți. Urmează un program de pregătire cu traineri specializați in design thinking și o serie de dezbateri cu reprezentanți ai instituției implicate în proces”, se mai arată pe site-ul concursului.

Echipele vor prezenta ideile lor de campanie, care trebuie să cuprindă:

 

un design de interfață pentru cetățeni a site-ului

idei de promovare a portalului de rezervări și documente necesare (nume platformă, logo, slogan, campanii de activare pe social media sau alte tipuri de comunicare.

Noutate: sunt așteptați și studenți de la facultăți cu profil tehnic

„Ineditul ediției de anul acesta constă în faptul că am deschis competiția și către echipele de studenți din zona tehnică, asumându-ne că putem să construim în câteva zile de lucru și o interfață pentru platforma pe care ne propunem să o creăm, alături de schița de campanie care să contribuie la promovarea acestuia. Pentru studenții din toată țara este o mare oportunitate de a interacționa între ei, lucrând totodată alături de deputați, într-un exercițiu de integrare a mediului academic și aparatului administrativ cum nu știu să mai existe multe în țară în acest moment”, a explicat lect. univ. dr. Anamaria Nicola, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a UB și organizator al competiției, potrivit sursei citate.

În perioada 20-22 martie, cele 20 de echipe vor lucra la București, sub coordonarea a 10 mentori deputați: Florin Alexe (PNL), Viorel Băltărețu (USR), Diana Buzoianu (USR), Ana Cătăuță (PSD), Andi Cristea (PSD), Gabriela Horga (PNL), Bogdan Ivan (PSD), Ana Predescu (PSD), Sabin Sărmaș (PNL), Miklos Zoltan (UDMR), mai transmit coordonatorii competiției.

 

.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.