Conacul Bellu – o bijuterie a orașului Urlați

23 iulie 2020  |  08:30  |  👁 2086 Vizualizari


Conacul Bellu din orașul Urlați este un  monument de arhitectură, construit în stilul vechi românesc, la jumătatea secolului al XIX-lea de către baronul Alexandru Bellu.

 

Potrivit pentru o escapadă la sfârșit de săptămână, cei care își doresc să aibă un week-end liniștit au posibilitatea de a vizita bijuteria arhitectonică ascunsă printre dealurile cu viță de vie din orașul Urlați.

 

Conacul Bellu este monument de arhitectură, construit în stil arhitectonic vechi românesc, la jumătatea secolului al XIX-lea. A fost casa familiei baronului Alexandru Bellu, până în 1926, când familia Bellu a donat Academiei Române întreg complexul de clădiri aflat la Urlați.

 

Acum, în Conacul Bellu  se regăsește un muzeu, unul dintre puţinele care păstrează mobilierul şi aranjamentele originale, alături de colecţii de opere de artă, timbre, fotografii, straie româneşti şi străine, sau ceasuri, toate spunând povestea uneia dintre cele mai bogate familii nobile care a trăit vreodată în România.

Se spune că omul sfințește locul, iar această vorbă a adus autenticitatea județului nostru pe harta lumii.Haideți să descoperim frumusețile Prahovei, locuri și bijuterii arhitecturale minunate cărora, împreună cu echipa Consiliului Județean Prahova, am reușit să le redăm prin restaurare, frumusețea de altădată.Unul din monumentele cele mai importante din țară este Conacul Bellu, care se află într-o pădurice de la marginea oraşului Urlaţi, într-o poieniţă mascată de tufani.Conacul este o clădire mică, cu stâlpi din lemn negru, în stil românesc, în care acum funcţionează Muzeul Conacul Bellu, unul dintre puţinele care păstrează mobilierul şi aranjamentele originale, alături de colecţii de opere de artă, timbre, fotografii, straie româneşti şi străine sau ceasuri, toate spunând povestea uneia dintre cele mai bogate familii nobile care a trăit vreodată în România.❤️PrahovaPS: Mulțumiri celor care au contribuit la realizarea acestui material- Muzeul Judetean De Istorie Si Arheologie, Biblioteca Judeteana Prahova, Consiliul Judetean Prahova! #pentruprahoveni #Urlați#iubescPrahova #visitPrahova

Publicată de Bogdan Toader pe Marţi, 21 iulie 2020

 

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.