Clătitele americane au devenit faimoase datorită filmelor de la Hollywood în care personajele le consumă la micul dejun, dar și pentru că tocmai multe persoane le-au încercat și s-au îndrăgostit de ele. Nu doar că sunt delicioase, dar sunt și foarte simplu de preparat.
Ingrediente
200 g de făină care crește singură
1 linguriță cu praf de copt
1 ou
300 ml lapte
o bucățică de unt cât o nucă
150 g de afine
sirop de arțar sau de agave sau miere
puțin ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 10 clătite
Într-un bol mare, amestecă 200 g de făină care crește singură cu 1 linguriță de praf de copt și un praf de sare.
Bate oul cu 300 ml de lapte, fă o gaură în centrul ingredientelor uscate și adaugă laptele cu ou amestecând continuu, pentru a obține un aluat cremos.
Adaugă untul topit și bate bine compoziția cu telul sau mixerul.
Pune jumătate din cantitatea de afine în compoziție, amestecând cu grijă să nu se sfărâme.
Încinge o linguriță de ulei de floarea soarelui într-o tigaie mare din teflon.
Pune în tigaie câte o lingură mare plină cu aluat pentru fiecare clătită, astfel încât să obții clătite cu diametrul de 7.5 cm. Fă câte 3 – 4 clătite odată sau câte îți încap în tigaie.
Lasă la prăjit timp de 3 minute la foc mediu până apar mici bule pe fiecare clătită, apoi întoarce-le și mai lasă la prăjit încă 2-3 minute, până se rumenesc.
Acoperă-le cu prosoape de hârtie pentru a le menține calde cât timp faci restul aluatului.
Servește cu sirop și restul afinelor.