Cine va sta în carantină la intrarea în țară după 15 mai

11 mai 2020  |  05:51  |  👁 507 Vizualizari


Propunerile autorităților pentru perioada relaxării carantinei impuse din cauza epidemei vizează și persoanele care intră în țară după data de 15 mai.

Izolarea la domiciliu sau, după caz, carantinarea pentru toate persoanele care intră în România se menține în anumite conditii.

Se menține posibilitatea carantinării în locația declarată de către persoana venită din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de CoVID19, dacă nu mai sunt locuri disponibile în spațiile identificate pentru carantinare la nivelul județului unde este necesară carantinarea, nu se pot contracta spații noi inclusiv prin rechiziționarea acestora conform legii sau nu sunt identificate locuri disponibile în județele limitrofe.

Nu vor fi izolate la domiciliu sau carantinate, după caz, persoanele care intră în țară, din următoarele categorii:

1. conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

2. piloții de aeronave şi personalul navigant;

3. mecanicii de locomotivă și personalul feroviar;

4. personalul navigant care debarcă de la bordul navelor de navigație interioară, care arborează pavilion român, într-un port românesc, și care nu prezintă simptome asociate COVID-19, cu condiția asigurării de către angajatori a certificatului pentru lucrătorii din transportul internațional și a echipamentelor individuale de protecție împotriva COVID-19, pe timpul deplasării de la navă la locația unde poate fi contactat în perioada dintre voiajuri;

5. lucrătorii transfrontalieri care, la intrarea în România din Ungaria sau Bulgaria, nu prezintă simptome asociate COVID-19;

6. persoanele care intră în România pentru prestarea unor activități de utilizare, instalare, punere în funcțiune, entenanță, service a echipamentelor și tehnicii medicale, precum și a echipamentelor din domeniile științific, economic, apărare, ordine publică și securitate națională, dacă nu prezintă simptome asociate COVID-19 și dovedesc raporturile contractuale cu beneficiarul/beneficiarii de pe teritoriul României.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.