Cel mai toxic ingredient! O țară a interzis deja consumul lui. Poate fi fatal

18 noiembrie 2020  |  07:47  |  👁 203 Vizualizari


Un ingredient extrem de toxic este folosit din ce în ce mai des în cele mai multe deserturi. Deși are un gust aparte, consumul acestuia în cantități mari poate fi fatal. O țară a interzis deja consumul acestuia.
Probabil ați mai auzit până acum despre boabele de tonka. Ele sunt extrem de aromate, delicioase și sunt folosite foarte des în prepararea desertelor. Diferența o face gustul deosebit, care este o combinație între migdale, scorțișoară și vanilie, lucru care face ca boabele de tonka să fie nelipsite din marile cofetării.
În ciuda gustului delicios, pericolul din spatele acestora este unul imens, care poate duce chiar și la deces.
”Atât timp cât nu sunt folosite în cantități mari, pentru că pot provoca decesul, boabele de tonka sunt cu adevărat delicioase,” a declarat Thomas Raquel, chef la un restaurant din New York.
Boabele de Tonka sunt extrem de folosite în bucătăriile franceze și germane, datorită aromei puternice, însă Statele Unite au decis interzicerea acestora, dat fiind faptul că, consumul în cantități mari al acestui ingredient poate fi extrem de toxic. În spatele gustului deosebit, boabele de tonka pot conține aproape 3% cumarină.
Cum afectează organismul
Studiile de specialitate arată că indiferent de cantitatea consumată, boabele de tonka pot provoca răni grave ficatului în interval de doar câteva săptămâni.
În cazul în care nu știai până acum, boabele de tonka sunt destul de rare. Ele provin dintr-un copac des întâlnit în regiunea Amazonului, în pădurile tropicale din Venezuela, Brazilia, Columbia, Guyana Franceză, Guyana, Peru și Surinam.
Pe lângă faptul că sunt folosite în industria alimentară, acestea sunt nelipsite din parfumuri, tutun și chiar băuturi alcoolice. De asemenea, boabele de tonka au fost folosite și la aromatizarea tutunului de pipă, oferindu-i un parfum deosebit. În cazul deserturilor, boabele de tonka se macină, iar praful se adaugă direct în preparate. Unii cofetari folosesc și boabele întregi, dar le scot înainte de a servi preparatul.
Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.