Cehia și Slovacia, măsuri extreme: Nici o persoană nu are dreptul să iasă din casă fără mască de protecție

6 aprilie 2020  |  06:17  |  👁 418 Vizualizari


Cehia și Slovacia sunt primele 2 țări din Europa în care guvernele au impus obligativitatea ca toți cetățenii să poarte mască de protecție, potrivit The Guardian.

Decizia celor două guverne s-a bazat atât pe recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, cât și pe experința statelor din Asia de sud-est, mai ales Coreea de Sud, în gestionarea pandemiei de coronavirus.

Dată fiind obligativitatea instituită prin decizii guvernamentale, mii de fabrici și ateliere de confecții din ambele țări s-au reprofilat pe producția de măsti de protecție.

Guvernul ceh a realizat și un clip, devenit viral, care arată beneficiile purtării măștilor de protecție.

Inițiativa Cehiei și a Slovaciei a fost salutată de organizații medicale din întreaga lume ca exemplu de bune practici în efortul de combatere a epidemiei de coronavirus.

Context. Doi dintre cei mai cunoscuți epidemiologi din Asia au avertizat în ultimele zile, cu trimitere la comportamentul europenilor, că este o ”imensă greșeală” faptul că milioane de oameni nu poartă mască de protecție atunci când ies din casă.

Profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul arată că ”unul dintre motivele pentru care Coreea are o rată relativ mică de infecţii este că lumea poartă mască şi se spală frecvent pe mâini”, potrivit Digi24.

Profesorul coreean mai arată că ”în Occident, în Europa şi în SUA, nu prea vezi oameni purtând mască. Mi se pare straniu. În Statele Unite, şeful sistemului sanitar public le-a spus oamenilor că nu este nevoie să poarte mască. OMS a recomandat acelaşi lucru. Dar eu nu sunt de acord. Mesajul acesta trebuie pus în context. Cred că scopul a fost împiedice ca publicul să facă stocuri de măşti şi asta pentru că personalul medical are mai multă nevoie de ele. Dacă personalul medical nu mai are măşti, nu mai poate trata pacienţii. Cu alte cuvinte, pentru că sunt puţine măşti în SUA, personalul medical trebuie să aibă prioritate”, potrivit Digi24.

Distribuie:

Ne puteti gasi si pe Facebook!

Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.