Cariera, pe primul loc. Familia, pe locul 2. Cam asta este tendința în rândul tinerilor de azi. Nu mai aleg să se căsătorească. Faptul că pun accent pe locul de muncă este o realitate, oricum România are nevoie de angajați chiar și din Asia.
Numărul divorțurilor survenite după 20 de ani de căsnicie aproape că s-a dublat în ultimii 30 de ani. Dacă e să privim ca pe un progres sau ca pe un regres, nu e clar deocamdată.
Au avut loc 8.280 de divorțuri, anul trecut, după 20 de ani de căsnicie, față de 4.644 în 2.000. Printre motive – infidelitatea conjugală sau alcoolul.
Totuși, procentual, numărul divorţurilor a scăzut mai mult în mediul urban faţă de mediul rural. -10,1% la oraș și o scădere de peste șase procente în mediul rural. În România, aproape 20 de căsătorii din 100 se termină prin divorț.
„Sunt foarte mulți tineri care se căsătoresc fără să-și asume ceea ce înseamnă o căsătorie și confundă adesea basmul cu realitatea și aici vorbim de apariția conflictelor, disensiunilor, a așteptărilor diferite și a frustrărilor. Acel la bine și la greu, din păcate pentru unii funcționează doar la bine împreună. La greu încep drumurile în paralel, care de fapt este proba adevarată într-o căsnicie”, a explicat psihologul Mihaela Săhlean pentru un post TV.
Dati-ne un LIKE si fiti la curent cu ultimele articole.